Tuotelistaus – #reissurekka

Tähän postaukseen lisään tuotteita sitä mukaan kun kokemusta kertyy. Listoissa vain toimivia tuotteita, huonoiksi todettuja en tähän ala turhaan nostelemaan! Tuotteisiin linkit, juuri niihin mitä olen ostanut/käyttänyt.

Käytän aika paljon Aliexpressiä, koska hinnat aivain jotain muuta kuin mitä ne täällä kotomaassa on. Ymmärtäähän sen, kun välistä katoaa monta käsiparia. Laatu vaihtelee, mutta niinhän se vaihtelee muutenkin. Moni tuoteista on kuitenkin sitä ihan samaa tavaraa kuin muutenkin tarjolla, eli lähde on loppujen lopuksi yksi ja sama.

Ainoa haitta on toimitusajat. Pitää aika hyvin suunnitella etukäteen mitä tarvii ja tilata sitten sen mukaan. Jos jotain jää puuttumaan, menee odotteluksi tai sitten kättä taskuun ja ostaa paikkaavat tuotteet Suomesta.

”Alin” nettisivut ja applikaatio on ihan hyvin toimivia. Tosin on niissä paskojakin ominaisuuksia. Tarjontaa on yhdestä tuotteesta vaikka kuinka paljon ja välillä on vähän hankala hahmottaa, että mikä niistä nyt on se edullisin vaihtoehto. Kaikkein ikävin piirre on näyttää hinta ja tuote, mutta tuote ei ole se mitä hinnalla saa. Eli käyttäjä älytetään tuotteen sivulle ja sitten alkaa vasta oikea hinnoittelu rahteineen yms.

Jonkin verran tuotteita saa nopeasti myös EU:n varastoilta. Mutta niidenkin löytäminen on oma haasteensa ja yleensä koskee hieman kalliimpia tuotteita. Ne halvat muutaman euron tuotteet tulee lähes 100% kiinasta kuukauden toimitusajalla.


Edullinen ikkuna oveen tai vaikka suihkun seinään. Muovia, mutta laadukasta. Itse ikkuna on ihan kunnon paksuista lasia. Helppo asentaa ja on tiivis. Tuo samalla vähän venehenkeä koppiin.

https://s.click.aliexpress.com/e/_DklgXN3


Hyvät sulakerasiat. Laadukkaat ja kuitenkin edulliset. Mukana tulee merkintöjä varten tarrasarja ja nippu sulakkeita. Kaksi versiota: 6 ja 12 paikkaa. Hyvä lisä on merkkivalot jokaiselle sulakkeelle, helppo löytää viallinen!

https://s.click.aliexpress.com/e/_DefoAfx


Kätevä manuaalinen 240v eroitin katkaisin. Tämä tarvitaan kun halutaan valita mistä valovirta otetaan. Katkaisin on kolmiasentoinen, eli esimerkiksi maasähkö – kaikki pois – inventteri. On olemassa automaattisiakin, mutta mä pidän tietyissä asioissa vanhasta kunnon manuaalista, ne toimii ja toimii (lisäksi silloin kun tahdot).

https://s.click.aliexpress.com/e/_DEqSjmH


Yksi tärkeimmistä tuotteista kun rakennat aurinkosähköjärjestelmää ajoneuvoosi. #vanlife ja #offgrid perusta siis. MPPT eli lataussäädin. Tässä pitää sitten aika paljon tehdä valintoja ja päättää mikä on mihinkäkin sopiva. Väärä valinta ja vaikuttaa välittömästi muihinkin komponentti valintoihin. Tärkeimmät: lataus voltit, max lataus ampeerit ja mikä on max sisääntulo voltit/ampeerit paneeleilta.

https://s.click.aliexpress.com/e/_DDtSKlX


Eroitinkatkaisin aurinkopaneeleille. Täähän on pakollinen, jos menee ihan ohjeiden mukaan. Paneelithan tunkee virtaa, heti kun niihin vaan valoa osuu. Tämä oli ihan tukeva malli, kätevä kun valmiina liitännät. Liitännätkin ihan kunnolliset ja toimivat (tiivistetty).

https://s.click.aliexpress.com/e/_DkfPzIH


Aurinkopaneelien yhdistämiseen tarvikkeita. Liittimiä menee yllättävän paljon ja valmiita haarottimia on kätevä käyttää. Mukana tulee myös avaus- ja kiristystyökalut. Katso alta myös suositus piheistä, tulee tarpeeseen, jos ei niitä jo ole.

https://s.click.aliexpress.com/e/_DeSg97r


Kätevät pihdit, kuorintaan ja liitinten puristukseen. Nämä ei laadultaan ole missään tapauksessa ammattilaatua, mutta harrastelijalle oikein käypäset, eikä hintakaan päätä huimaa.

https://s.click.aliexpress.com/e/_DeGrZTf


#reissurekka valaistus pohjautuu aika pajon led nauhoihin. Ne on edullisia ja valaisuteho on hyvä. Mutta, jos niistä haluaa vielä hieman paremmat, niin ne pitää asentaa kiskoihin, joissa valoa tasoittava/hajoittava ”linssi” = diffuusori. Näissä vahva alumiinikisko, johon led nauhat liimataan. Kiinnitystarpeet mukana.

https://s.click.aliexpress.com/e/_DDkpRZ3


Diffuusorit/kiskot tarvitsee tietysti myös led -nauhat. Halusin mahdollisimman hyvän valokuvion, eli pehmeän ja tasaisen. Valitsin COB tyyliset nauhat. Niissä tasainen valo jo muutenkin, mutta yhdistettynä diffuusoreihin, uskon lopputuloksen olevan erinomainen.

https://s.click.aliexpress.com/e/_Ddyrf4v


Näitä hommasin vähän joka nurkkaan. Nopeasta latauksesta en menisi takuuseen, mutta usb paikkoja on nyt runsaasti. Samalla saa tiedon ympäri ajoneuvoa, mikä on akuston jännitetaso voltteina. Kaikki nämä on asennettu katkaisijan taakse, eli tarvittaessa saa virrat poikki.

https://s.click.aliexpress.com/e/_DklO2XL


#reissurekan keulaan hommasin 52 tuumaisen led -paneelin. Sitä ei ole kytketty auton valoihin, vaan se toimii erillisen katkaisijan kautta. Tätä ei ole tarkoitus käyttää ajovalona, muuta kuin leiriytyessä ns. aluevalona tai kun menee jotain pientä tietä pitkin puskaparkkiin. Valoa todellakin riittää ja valaiseen todella laajasti. Lumenien määristä ei kannata kauheasti tehdä johtopäätöksiä, näissä laitetaan aina kiinan lisää surutta.

https://s.click.aliexpress.com/e/_DdtB7LB


Kaasulla toimiva vedenlämmitin. Tätä kirjoittaessa 03/23 en ole vielä tätä asentanut, eikä ole aitoja kokemuksia. Kun tämän tilasin, oli näistä paljon tietoa netissä ja pääsääntöisesti positiivista palautetta, eli vaikuttavat aika toimivilta. Tämä ”haistelee” veden painetta ja kun se muuttuu, käynnistyy lämmitys automaattisesti. Siinä on viive, kunnes lämmintä tulee hanasta, mutta sen jälkeen pitäisi lämmintä tulla kunnes vesi tai kaasu loppuu. Ei ole vesisäiliötä, vaan lämmittää läpivirtauksena. Siinä hyvä asia, ettei tarvitse miettiä mahdollista jäätymistä.

https://s.click.aliexpress.com/e/_DFshT0p


Diesel lämmitin. Nää on ihme vehkeitä. Ei maksa juuri mitään ja toimii vaan kuin kuuluisa junan vessa. 8kW on vähän optimistinen, youtubessa noita mittailtu ja ei pidä paikkaansa. Siinä mielessä voi olla 5kW malli järkevämpi, kun se tekee mitä lupaakin. Eihän näiden hinnoissa nyt oli paljon eroa, joten aika se ja sama minkä valitsee. Hyvin ne tuntuu toimivan ja varaosiakin saa ihan pilkkahinnalla. Tai ostaa uuden.. Tubessa paljon tutoriaaleja miten nuo asennetaan. Suosittelen katsomaan, säästyy monelta harmilta.

https://s.click.aliexpress.com/e/_Dm79EYH


#reissurekka sen verran kookas ja eipä ole tullut ajettua noilla sen jälkeen kun kortin suoritin. Joten apuvälineet kehiin ja näkynä joka kulmaan. Tästä oli paljon hyötyä ahtaissa tiloissa. Kuva on kohtuullinen ja pysyy liikkeessäkin aika hyvänä. Ihan kaikki luvatut toiminnot ei herännyt henkiin, esimerkiksi jatkuva nauhoitus. No se ei ollut oikeastikaan se pääasiallinen asia. Näyttökin on kohtuullinen, ainakin toistaiseksi kaiskissa tilanteissa näkynyt, pimeällä ja kirkkaalla.

https://s.click.aliexpress.com/e/_Dnsy5AN


Ratti oli aika elämää nähnyt, joten se piti saada paremman näköiseksi. Tämä tuote yllätti positiivisesti. Halpaa kuin saippua, mutta ihan oikeata nahkaa sieltä tuli ja näyttää hyvältä. Katso vaikka itse: TikTok @reissurekka – Rattiin nahkaa

https://s.click.aliexpress.com/e/_DFfIhlF


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s