Defenders Adventure – Pesuhommia – #reissurekka

Kaikki isommat projektit kannattaa aloittaa siivouksella ja kartoituksella. Ylimääräinen tauhka pois ja samalla katsoo mitä pitää fixata..

Ja niinhän se tässäkin tapauksessa meni!

Ensin työnalle tavaratilan seinissä olevien kuormakiskojen poisto, koska ovat seinärunkojen tiellä. Ensin ajattelin, eihän tämä ole paha, mutta kyllä siinä aikaa paloi.

Kiskot ovat ruuveilla ja liimalla kiinni seinässä. Suurin osa ruuveista lähti vallan mainiosti. Muutama jäi pois porattavaksi ja huomasin niiden olevan aika kovaa laatua. Vaihdoin lennossa rälläkkään… Ruuvien poiston jälkeen sorkkarautaa kiskoille ja homma hoidettu. Paitsi että..

En tiedä oliko ihan turhaa puuhaa, mutta tilkitsin kaikki reijät (ja muutaman pienen kolhun) silikoonimassalla. Tämä koska seuraava vaihe oli seinien puhdistus.

Tavaratilan pesu

Luotto puhdistusaine pääsi töihin, eli Mac Serien MAC44+ tiiviste. Käytin varsin tymäkkää seos suhdetta 2/3, eli 2 osaa pesuainetta ja 1 osa vettä. Seos vaahdottimeen ja menoksi. En säästellyt. Kaksi litraa vaahdottimesta läpi, katto seinät, lattia.

Annoin vaikuttaa n. 15min ja sen jälkeen pehmeähköllä autoharjalla katto ja seinät. Lattiaan hinkkaamiseen käytin ihan perus leveätä harjaa.

Tämän jälkeen huuhtominen, ja siinä menikin sitten tovi, osittain johtuen vaahdon määrästä, mutta eniten lattiassa olevien kuormahakojen puhdistukseen. Vuosien saatossa noiden poteroon oli kertynyt ihan törkeä määrä mitä ihmeellisempää ainesta. Näistä halusin mahdollisimman tarkkaan eroon. Poteroihin oli kuitenkin pakkaantunut niin kovaa möhnää, että ihan kaikesta ei eroon päässyt (huomaa siitä että nuo linkut ei käänny lattia tasoon).

Seuraavaksi tavaratilasta sivuovi auki ja annoin kuivua yön yli, riittävästi ilmankiertoa. Aamulla paikat lähes kuivat, joten jatkoin kuivatusta rakennuspuhaltimella. Luukut kiinni ja lämmitin pöhisemään.

Ohjaamon pesu

Viikonlopun väliajoilla puhdistelin vielä ohjaamon, olihan sinnekin kaikenlaista törkyä kasaantunut. Luottoaineina käytin:

Asiaa Tornadorista

Suosittelen Tornadorin hankintaa, jos edes vähän joutuu/haluaa ajoneuvoja puhdistella. Ajatuksena on paineilmalla puhaltaa vähäinen määrä pesuainetta kohteeseen. Suuttimen sisällä pyörii pieni paineilmaletku hurjaa vauhtia. Nämä yhteensä aiheuttaa sen, että lika poistuu kaikista pienistä koloista, johon esimerkiksi mikrokuituliinalla ei ole mitään mahdollisuutta. Lopuksi ylimääräinen pesuaine pyyhkästään pois ja jos haluaa, tavallisella paineilmapistoolilla sitten kevyt kuivaus & pölyt pois (huomioi että pistoolista tulee melkoinen paine, ihan joka paikkaan sitä ei kannata tohottaa).

Koulupolkimet pois

Lopuksi vielä purin autosta pois koulupolkimet. Aika harvinaista herkkua kuorma-autossa! Meillä ei noista ole mitään käyttöä ja ne olivat matkustajan puolella edessä. Melkoinen taidonnäyte ollut noitten asennus, meinaan ne tuntui integroituvan koko autoon aika tiukkaan. Purkua ja hivutusta, poishan ne lähti. Valitettavasti kaksi kojetaulun alaosan muovia oli pilkottu aivan päreiksi noiden takia, joten ostoslistalle meni sitten nekin. Pilkottuja versioita ei enää kannattanut paikalle ruuvata, sen verran roisin näköisiä olivat.

Mitä seuraavaksi?

Seuraavat askeleet matkailuautoksi:

  • ABS anturin korjaus (kotimatkalla alkoi herjaamaan oikeasta etu piiristä)
  • Ajopiirturin vuositarkistus (viimeksi tehty 2019 ja tehdään 2 vuoden välein, ennen katsastusta)
  • Muutamien polttimoiden vaihto/liittimien korjaus (lähinnä äärivaloja)
  • Katsastus (ei vielä ajankohtainen, mutta jotta voin käyttää autoa koko ajan, pitää se tehdä nyt. Muuten ei mene katsastuksesta läpi, kun kuormatila puuttuu)
  • Lattian koolaus, eristys ja vanerit (tämän voi tehdä jopa ennen katsastusta, koska ei estä kuormatilan käyttöä)

Linkkejä:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s