Defenders Adventure – #reissurekka

Voi olla että olen tehnyt karmean virheen, tai sitten olen tekemässä jotain käsittämättömän upeata.

Defe

Siinä alkusanat ja mietteet jolla tätä elämänvaihetta lähdetään purkamaan.

Olen pitkään katsonut Youtube videoita niin sanotuista ”Adventure” ajoneuvoista. Suomeksihan tuo tarkoittaa perinteistä matkailuautoa tai -vaunua, ei siis mitään sen ihmeellisempää. Toki Adventuren alle pyritään pääsääntöisesti laittamaan 4×4 offroad kalustoa, mutta venyvä käsite!

Maailmalla on yleistynyt paljon #vanlife ja #tinyhouse ajatusmalli. Se on rantautunut myös meille varsin voimakkaasti ja asia on alkanut kiinnostamaan. Tarkoitus EI kuitenkaan ole luopua nykyisestä elämäntavasta, vaan ottaa siihen yksi uusi kulma lisää.

Vaimolle onnistuin tämän ajatuksen myös myymään, koska mahdollistaa seikkailun ja liikunnan muissakin maisemissa kuin täällä kotikulmilla (jotka on sahattu jo aika tarkkaan läpi).

Lisäksi tulossa kyvykkäät etätyöpisteet, kahdennetulla yhteydellä ja kuormantasauksella, eli pyritään mahdollisimman kattavaan ja tehokkaaseen etäyhteyteen.


En vaan tajua, enkä pysy tämän hepun ajatuksissa mukana!

Jumala

Tästä se sitten oikeasti lähtee!

Tihkusateinen perjantai Turun teollisuusalueella 22.10.2021. Kohteena Suvanto Trucks Oy ja aikomuksena ostaa kuorma-auto. Jännitystä ilmassa ja vahva epäily, että tästä voi syntyä aika iso rahareikä.

Kauppa syntyy nopeasti, vaikka auto onkin jo valmiiksi nosturilla kytkin antautuneena. Autoja ja korjaamoita yli 30 vuotta nähty, joten oikein mikään ei pääse yllättämään. Jokainen korjaushan tarkoittaa, että siellä on taas pari uutta osaa, joten tämäkin kääntyi positiiviseksi. Parempi että levisi Suvannon pihaan, kuin omaan… Autoa ei sitten saatu tällä kertaa mukaan, vaan nouto siirtyi viikolle 43.

Kollaasin kuvat on ottanut Suvanto Trucks Oy. Poimittu ilmoituksesta.

Tässä välissä onkin ollut mahtavasti aikaa suunnitella, ja suunnitella, ja vielä vähän suunnitella.. Viimeksi näin paljon suunnittelua ja kustannusten jäljittämistä on tullut tehtya taloa rakentaessa. Tämähän ei käytännössä siitä hirveästi poikkea, koska nyt ollaan rakentamassa täysin varusteltua kotia pyörille.


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Moneen kertaan piirretty leiska on varmistus toimivasta kokonaisuudesta..

Defe

Ja paskat sanon minä…

Suunnitelmat, budjetit, piirustukset yms yms.. Nuo on vain haaleita ajatuksia siitä miltä lopputulema voisi näyttää. Tämä on kyllä niin puhdas ja avoin kanvaasi! Se kuva mikä tuohon muodostuu, tulee menemään monen kokeilun, väärän valinnan, korjauksen ja lopullisen toteutuksen kautta.


Tilankäyttö, tekninentila ja asunto-osa

Kuinkas paljon meillä on tilaa käytössä? Kuulostaa kohtuu isolta P 7,5 x L 2,5 x K 2,3m, mutta kun alkaa laittamaan tilaan tavaraa, ei se niin isolta tunnukkaan! Joutuu oikeasti miettimään miten kaikki paikalle mahtuu, ilman outoja ratkaisuja ja vielä kohtuu tyylikkäästi.

Tilaahan olisi ”asunto-osassa” enemmänkin, mutta raapaisin heti kättelyssä takaosasta ison osan pois. P 1,5 x L 2,5 x K 2,3 napataan mönkijälle, harrastevälineille ja tekniseksi tilaksi. Tekninen tila ulottuu myös matalampana tilana sängyn alle. Kaikki tila pitää saada käyttöön, mitään ei jätetä vain odottamaan ”jotain sälää”.

Asunto-osan eri ”alueet”:

  • Nukkumatila (1,6 x 2,0m)
  • Wc ja suihkutila (noin 1,0 x 1,6m), kompostoiva/erotteleva pytty
  • Keittiö (noin 1,4 – 1,6m)
  • Etätyöpisteet 2:lle / ruokailutila (noin 0,6 x 2,0m pöytä)
  • Käytävä, josta pääsy tekniseen tilaan
  • Oleskelutila (ei vielä suunniteltu, oltava lisävuode mahdollisuus)

Koska tilaa ei nyt ollutkaan yllinkyllin mällätä, joutuu jonkin verran suunnittelemaan luovia ratkaisuja. Esimerkkinä muutama haaste joka ratkottavana:

  • Keittiön leiska: Jääkaappi, kaasuliesi/hella ja ajoneuvon ainoa allas (vessaan turha änkeä, koska se vie tilaa turhaan, joutuis valitsemaan joka tapauksessa jonkun mini mallin). Tässä kirjoitusvaiheessa ei vielä ole tarkkoja mittoja, eli ei mittaa sivuovelle.
  • Vaate yms. säilytystilat: Kaapistot katonrajaan, sivuoven viereen naulakko tai avokaappi
  • Tekninentila: Tässä sitä riittääkin suunniteltavaa. Mihin sijoitat vesi- ja harmaavesisäiliöt, pumput, vedenlämmittimen, sisätilanlämmityksen (webasto), nestekaasujärjestelmän, akustot, aurinkoenergia ohjaimet, maasähkötaulut, 12v järjestelmän sulaketaulut. Ja jotain työkalujakin olisi kiva saada mukaan + sekalaista muuta roinaa.
  • Jotta asiat ei olisi liian yksinkertaisia, pitää olla myös mahdollisuus kuljettaa ihan perus puutavaraa ja rakennuslevyjä tilassa. Perus rakennuslevyn mitat on luokkaa 1,2 x 2,5m. Puutavara yleensä 2 – 4m. Vehjettä on siis tarkoitus käyttää myös sekalaisiin omiin rahtitarpeisiin.

Onnistumisen mahdollisuutesi minkä tahansa asian suhteen on helppo mitata: kuinka paljon uskot itseesi?

Robert Collier

Tämä on osa #1. Kun kaikki menee hyvin, osia vielä monta tulossa ja kytketään tähän mukaan kaikki somekanavat:


Nyt kun ollaan virallisesti myös ”Mersumiehiä”, niin loppuun pieni kevennys. Ei tarkoitus loukata ketään, pelkkää kyseenalaista huumoria:

On sitten jonkun pätkäisemä versio tästä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s