Kesävanteiden ehostus

Kesätassut piti saada puhtaaksi, ennen allelaittoa. Samalla tuli kokeiltua paria muutakin ”juttua”..

Projekti alkoi ihan peruspesuilla, jotka oli tehty jo edellisenä kautena:

  • MacSerien Prickfritt, hidas liuotinpesu, annetaan vaikuttaa vanteilla +10min, jonka jälkeen huuhtelu.
  • Meguiar’s All Wheel cleaner, joka sisältää myös raudanpoiston. Vaikutusaika sama, noin 10min, jonka jälkeen huuhtelu (kun varastoitte vanteet, kuivatkaa ne, tai varastoikaa ilman muovipusseja).

Vanteet sinänsä ei pahassa kunnossa, pari kesää pyörinyt alla ja jotain käytön jälkeä havaittavissa. Kun tulee ajettua muuallakin kuin pääteillä, tahtoo kuraa/hiekkaa tarttua milloin mihinkin, mm. jarrusatulan ja vanteen väliin..

Lähtökohta tälle ehostukselle yllä. Varastoinnissa pinnassa kalkki yms. kertymää. pikainen IPA 50/50 pyyhkäisy ja hommiin.

Liimapainojen liimojen poistoon kannattaa hankkia ns. toffee laikka. Ihan helvettiä poistaa liuottamalla sekalaisilla tallista löytyvillä nesteillä.

Ja sitten työseloste, miten tällä kertaa ehostus eteni:

  • Ensin Rupes iBrid Nanolla ja keltaisella laikalla Meguiar’s NXT all metal polysh:lla kromipinnat. Todennäköisesti tämän olisi voinut jättää välistä, mutta kun tavaraa oli, ei se kauheasti aikaakaan vienyt.
  • Seuraavaksi Rupes iBrid ja sininen laikka & tahna (Coarse). Tällä yhdistelmällä mentiin kaikki ulkopuolen pinnat, kromit & maalatut.
  • Sisäpuoleen vaihdoin hieman isompaan koneeseen, ei iBrid nyt kuitenkaan ihan sekatyömies ole, vaan pikku apuri ahtaisiin paikkoihin. Rupes LHR15 MK II, sininen laikka ja tahna edelleen käytössä. Hyvin kevyt/nopea kiilloitus, tähän en kauheasti käyttänyt aikaa. Sen verran näytin konetta, että kehtaa pinnoitteen laittaa..
  • Kun kiillotus tehty, pyyhintä Meguiar’s Glass Cleanerillä ja IPA 50/50. Annetaan rauhassa kuivua ja puuhtaalla liinalla kiilloitus vielä kerran.

Nyt pinta valmis pinnoitteelle. Käytin helppokäyttöistä Meguiar’s Deep Crystal pinnoitetta. Pakkauksessa tulee levityssieni, suojakäsineet ja mikrokuituliina mukana. Huopamaiseen pintaan ekalla kerralla koko alueelle pisaroita, seuraavilla kierroksilla vähempikin riittää. Levitys pintaan rauhallisesti, varmistaen että joka paikkaan tulee pinnoitetta.

Odotin 30min ja levitin uuden kierroksen. Käytännössä kun viimeistä vannetta teki, voi siirtyä jo ensimmäiseen vanteeseen takaisin. Kahdella kierroksella varmistaa että peitto on 100%.

Siistin näköiset vanteista tuli ja M688 syventää väriä & tuo selkeän ”Wet” tyylisen pinnan. Renkaat käsittelin Meguiar’s ”hot shine” Reflect Tire Shine:lla. Sisältää ”kimalteita”, mutta jos niistä ei välitä, kiiltoa voi säädellä pyyhkimällä heti levityksen jälkeen renkaat mikrokuidulla, jolloin pinnaksi jää hillitty ”satiini”.

Extrat… Täysin tarpeetonta pinnan kannalta, mutta hyvä että tuli kokeiltua! M688 pinnoite ei tarvitse päällensä mitään muuta kuin pesujen yhteydessä suositellaan käyttämään tehostetta, eli Meguiar’s Top Coate -tuotetta

Jonkin aikaa olen halunnut kokeilla miten autonhoitotuotteita voi levittää maaliruiskulla pinnoille. Vaahdottaminenhan on jo ihan perus, joka päiväistä puuhaa, mutta mitens maaliruikulla?

Pinnoituksen jälkeen kokeilin kahta tuotetta, joiden tiesin soveltuvan tähän hyvin, Meguiar’s X-Press spray wax ja Paint protect. Molemmat polymeeri vahoja/pinnoitteita. X-pressiä käytän lähes jokaisen pesun jälkeen ja tykkään tuotteen helppoudesta & kestosta. Käsittämättömän helppo, suihkutus märän auton päälle, kuivaat auton ja samalla kertaa hierot vahan pintaan. Paint protectia en ole käyttänyt maalipinnassa, vaan ihan normi pumppupullosta suihkuttamalla vanteisiin. Perinteisellä pumppupullolla tahtoo ainetta mennä aika tavalla ja koska tuote on aavistuksen ”rasvaisen” oloinen, saa vanteissakin hinkutella tovin, että ylimääräinen tuote poistuu pinnalta.

Mutta… Se maaliruisku. Valitsin alaruiskun, isolla suuttimella. Käytännössä jopa ihan liian suuri suutin, koska jouduin rajoittamaan niin syöttöä kuin painettakin, muuten läpi olisi tullut aivan posketon määrä ainetta.

Molemmat tuotteet tulee todella hienosti ruiskusta ja etenkin vanteissa edut tulee loistavasti esiin. Ruiskulla pääsee helpposti sellaisiin paikkoihin mihin et rätillä pääse, tai jos tavallisella suihkupullolla vetelee, tavaraa on liikaa pinnassa. Mitä erikoisemmat vanteet, paljon muotoilua, särmää, onkaloa ja koloa -> sitä paremmin maaliruiskulla onnistuu. Eli suosittelen lämpimästi kaikille, mutta ihan kaikille tuotteille tämä ei käy, kaikki ei tule ruiskusta läpi tasaisesti, tai ei ollenkaan…

meg_medallion_gold

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s