Mirka lasinhiontasarja – Testaus

Päätimme kokeilla miten Mirkan lasinhiontasarja toimii. Ja toimiihan se, mutta muutamalla varauksella

Heti alkuun, tietynlainen ”disclaimer”, vastuunvapaus.. Käytämme videossa vääriä menetelmiä ja laitteita joita tähän ei suositella.

Tarkoituksena oli testata miten järjestelmä toimii ja mihin sitä voidaan käyttää. Erityisesti pyrimme selvittämään, onnistuuko yksittäisten naarmujen poisto, esimerkiksi detailing, fiksaamo ja automaalaamo ympäristöissä. Tuotteesta on toistuvasti keskusteluja somessa ja tiedustellaan sen soveltuvuutta autoihin.

Vastauksemme on että sopii ja ei sovi. Esimerkiksi takalasin pyyhkijän tekemiin naarmuihin (tai tasaisesti harmaantunut/raitoja), tuotetta voi käyttää ja toimii siinä vallan hyvin. Ihan uutta lasista ei tule, mutta ero on huomattava. lähes täydellinen (riippuu paljon tekijän osaamisesta). Yksittäisen naarmun poistoon sivulaseista, toimii vallan mainiosti. Tuulilasissa ei missään tapauksessa, aiheuttaa lasiin aina vääristymiä. Emme halua että aurinkoisena päivänä pitää valita lasissa näkyvästä kahdesta kaistasta se oikea…

Tuote ei myöskään ole ensikertalaisen ”heti ykkösellä onneen tuote”, vaan vaatii harjoittelua.

Muutama huomio tuotesarjasta ja sen käytöstä:

  • Epäkeskokone ei toimi ollenkaan
  • Rotary kiillotuskoneissa ei kierrokset tahdo riitä
  • Suositeltavaa olisi käyttää hiontakonetta imurilla ja imupoistokaulalla
  • Hengityssuojaus on ehdoton, eikä siitä missään tapauksessa kannata luistaa tai oikoa. Tuottaa runsaasti hienojakoista lasipölyä
  • Operoitava alue kannattaa pitää mahdollisimman pienenä, etenkin kun kyseessä yksittäinen naarmu. Silloin pieni paineilmakone on se oikea valinta. Jokaisella eri karkeudella alue kasvaa, koska edellisen aiheuttamat naarmut pitää ”peittää”. Karkeuksia on monta, joten alue vaan jatkaa kasvamistaan.
  • Viimeistelyyn hiontatahnalla menee kaikkein eniten aikaa ja se varmistaa lopputuloksen
  • Lasin kuuluu lämmetä, jotta sarja toimii, etenkin hiontatahnalla hiottaessa. Tästä tulee sitten oma haasteensa, koska operoidaan pienellä alalla. Jos lasi lämpenee yhdestä kohtaa liikaa, rikkoutuu lasi. Eli lämpöjä pitää seurata.

Lainaus Mirkan sivuilta:

Mirka on lanseerannut täysin ainutlatuisen ratkaisun erilaisten lasimateriaalien hiontaan. Lasinhiontaprosessi etenee askel-askeleelta lasin puhdistuksesta hionnan kautta kiillotukseen, ja ohjeistuksen ansiosta naarmujen poistaminen lasipinnoilta onnistuu sujuvasti.

Mirkan lasinhiontaan tarkoitettu menetelmä soveltuu monille liiketoiminta-alueille, kuten arkkitehtuuriin, ajoneuvoteollisuuteen ja veneteollisuuteen.

Mirkan lasinhiontamenetelmä soveltuu sekä tavalliselle ikkunalasille että karkaistulle lasille. Lasinhiontaratkaisuja voidaan käyttää monenlaisille lasipinnoille, kuten rakennusten julkisivuille, sisäoville ja portaikoille, sekä junien, huvijahtien ja muiden kulkuneuvojen ikkunoille.

Suosituksia loppukäyttäjille:

1. Lasinhionnassa on tärkeää edetä vaihe vaiheelta, ja huolehtia että jokaiseen hiontavaiheeseen käytettään riittävä määrä aikaa.

2. Mitä vähemmän työn suorittamiseen tarvitaan vaiheita, sen parempi. Muussa tapauksessa vaarana on optinen taittovirhe.

3. Kiillotusvaihe kestää hiontavaiheita kauemmin.

4. Lasinhiontaa ei suositella käytettäväksi autojen tuulilaseihin, optisen taittovirhe riskin vuoksi.

5. Käytä aina pölyltä suojaavaa maskia.

Aiheesta lisää:

Kuvat: Mirka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s