Degerby Church – IG and Youtube Aerial

Wikipedia: Kirkko on rakennettu vuosina 1931–1932. Se on muodoltaan pitkäkirkko. Tornin huippu on empiretyylinen

Degerbyn kirkko on kirkkorakennus entisen Degerbyn kunnan alueella olevassa Degerbyn kylässä InkoossaUudellamaalla. Kirkko on rakennettu vuosina 1931–1932. Se on muodoltaan pitkäkirkko. Tornin huippu on empiretyylinen. Kirkon sisäänkäynti on idässä ja alttari lännessä, toisin kuin kirkoissa yleensä.

Toisen maailmansodan jälkeen kirkko kuului Porkkalan vuokra-alueeeseen. Kirkko vihittiin uudelleen käyttöön vuonna 1958. Sitä on korjattu myös vuonna 1977. Kirkon urut ovat 9-äänikertaiset mekaaniset englantilaiset Walker-urut, jotka on hankittu 1965.

Degerbyn nykyisen kirkon edeltäjä oli vuonna 1748 valmistunut saarnahuone, joka myöhemmin muutettiin kirkoksi. Saarnahuone oli 1900-luvun koittaessa jo niin huonokuntoinen, että uusi kirkko oli rakennettava. Nykyisen kirkon alttaritaulu, Gustaf Granin maalaus vuodelta 1728, on peräisin vanhasta kirkosta. 

Degerby on ollut kappeliseurakunta vuodesta 1864 ja itsenäinen seurakunta vuodesta 1923. Porkkalan siirryttyä Neuvostoliiton hallintaan seurakunta liitettiin vuonna 1950 Inkoon seurakuntaan, johon se edelleen kuuluu.

Koko itsenäisen seurakunnan ajan Degergyn kirkkoherrana oli Arvid Wigge, joka ryhtyi ajamaan uuden kirkon rakentamista, sillä kirkon aseman saanut saarnahuone oli päässyt huonoon kuntoon. Wigge oli vuodesta 1922 kappalainen, 1926-1937 vt. kirkkoherra ja sen jälkeen vakinainen kirkkoherra vuoteen 1949. Hän kuoli 1951, jolloin hänet haudattiin ensin Inkooseen, ja muutama vuosi alueen palauttamisen jälkeen hänen hautapaikka siirrettiin Degerbyn kirkon viereen.

Kirkon kello oli vuokra-ajan Pernajan Sarfsalön kappelissa. Se palautui Degerbyhyn 1958 ja oli käytössä vuoteen 1994, jolloin se halkesi. (Lähde Wikipedia)

Lisää historiaa Degerby.fi sivuilta!

2017:

2018:

Linkit:

#dronesuomi #dronephotography #dronefinland #dronelife #aerialphotography #aerial #djisuomi #djimavic #djimavicpro #mavicsuomi #mavicfinland #ilmakuvaus #ilmakuva #droneinstagram #dronestagram #mavic #mavicpro #inkoo #degerby #kirkko #inkoonseurakunta

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s