Pappatuna!

Daughter’s boyfriend come to visit with old school bike. Cool! 🏍🔩🔧

Sitkee sissi, multa olis tämä reissu jäänyt väliin. Espoosta Inkooseen tuolla, no f***ing way!

 

Wikipedia:

Pappa-Tunturi on epävirallinen nimitys eräille Tunturipyörä Oy:n valmistamille mopomalleille. Tunturi-Hellberg Oy Ltd (entinen Tunturipyörä Oy ja sitä ennen Pyöräkellari Oy)  valmisti 1950-luvulta vuoteen 1996 asti mopoja.

Ensimmäisenä Pappa-Tunturina pidetään yleensä vuoden 1960 Tunturi 60 -mallia, toisinaan jo sitä edeltänyttä PL 38 -mallia. Vuonna 1970 mopoja koskevat määräykset muuttuivat niin, ettei polkimia enää vaadittu pakollisina, ja sen jälkeen Pappa-Tunturia tarjottiin sekä polkimellisena ja käsivaihteellisena Maxi-mallina että jalkavaihteella ja kickstartilla varustettuna Start-mallina. Lisäksi oli jo aikaisemmin myyntiin tullut automaattivaihteinen Automat-malli. Perinteisten mopojen kysyntä hiipui 70- ja 80-lukujen aikana ja viimeinen Classic-mallinen Pappa-Tunturi valmistui tehtaalta 1987.

Nimitys ”Pappa-Tunturi” lienee syntynyt 1960- tai -70-luvulla, jolloin nimenomaan nuorille suunnattiin putkirunkoisia ”Sport-malleja” ja levyrunkoinen malli leimautui vanhojen miesten ajokiksi. Vuosituhannen vaihteen paikkeille ajoittunut vanhoihin mopoihin kohdistunut innostus toi Pappa-Tunturin jälleen suuren yleisön tietoisuuteen ja nosti sen eräänlaiseen kulttimaineeseen.

Pappatunoista lisää tietoa mm. täältä:

 

#bike #motorcycle #motorbike #moped #mopo #tunturi #pappatunturi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s