Open air Concert by Tom Sonntag – ”Pohjola” – Aerial

Aivan huippu konsertti Kopparnäsin rauhassa. Musiikista vastasi www.sonnMusic.com

Konsertti pidettiin Kopparnäsin virkistysalueella. Sijaitsee Degerbyn kylässä, Inkoossa.

Ilmaiskonsertti johon houkuteltiin kuuntelijoita Facebook:n kautta. Aika moni tuli paikalle, vaikka sää oli alkuun aika epävakaan oloinen.

Suuri kiitos Tomille, että sain olla mukana tässä prokkiksessa & ottaa ilmakuvaa tapahtumasta, vaikka se selkeästi joitakin katsojia häiritsi. Mutta aina ei voi kaikkia miellyttää ja tässä tapauksessa ei oltu omin lupineen lentelemässä, vaan nimen omaan artistin pyynnöstä ja mahdollinen häiriö käytiiin jo ennakkoon läpi hänen kanssaan.

Finland, Uusimaa, Inkoo, Kopparnäs: 10.7.2018

Tietoja Kopparnäsistä:

Uudenmaan virkistysalue Ry

Kopparnäsin virkistysalueeseen kuuluu laaja manneralue sekä useita saaria. Imatran Voima hankki Kopparnäsin 1960-luvun lopussa, jolloin aluetta suunniteltiin atomivoimalan sijaintipaikaksi. Voimalaitosta ei rakennettu, mutta manneraluetta on käytetty mm. energiayhtiön koulutus- ja tutkimustarkoituksiin sekä henkilökunnan virkistykseen. Eteläisiltä kallioilta on purettu tuulivoimalat.

Alkuperäisen Kopparnäsin tilan vanhoista rakennuksista ja torpista on vain kivijalat näkyvissä. Neuvostoliiton vuokra-aikana manneralue paloi lähes kokonaan.

Kopparnäsintie vie jylhien näköalakallioiden tuntumaan. Kallioalueiden lomassa on metsää, niittyä, suota sekä peltoja, jotka on vuokrattu maanviljelijälle.

Kopparnäs on mosaiikki saariston kulttuuri-, maisema- ja luontoarvoista ja sen vaaliminen on kaikkien alueella retkeilevien yhteinen etu. Mantereen kallioalueilla pesii touko-kesäkuussa harvinainen ja suojeltu kangaskiuru, minkä takia on erityisen tärkeää pitää koirat kytkettyinä.

Kopparnäsin länsipuolella on lahden pohjukassa Långvassofjärdenin linnustonsuojelualue, joka on itäosaltaan Metsähallituksen hallinnassa.

Kallioniemi-nimiselle näköala- ja taukopaikalle on tasainen reitti, joka sopii hyvin liikuntarajoitteisille. Kalastajatorpantien risteyksen viereiseltä pysäköintipaikalta voi lähteä patikoimaan metsässä ja peltojen tuntumassa kiertävää luontopolkua. Matkan varrella on 10 rastitaulua, joissa esitellään alueen luontoa. Reitin pituus on 3 kilometriä.

Stora Halsö on Kopparnäsin alueen suurin saari, jonka pohjoispuoleisessa lahdessa on laituri ja poijuja sekä keittokatos. Veden syvyys laiturissa on n. 1,5 m. Saaressa on pieni, itsepalveluperiaatteella toimiva sauna.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s